محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد امسال در ماه مبارک رمضان پویش «مشهدمهربان» را با هدف آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد آغاز کرد و شورای اجتماعی ۱۷۰ محله شهر مأمور دعوت از نیکوکاران محلی و شهری و برگزاری جلسات مختلف برای جمع آوری کمکهای مردمی و... شدند؛ آمارهای سازمان فرهنگی میگوید که در ۴۵ روزی که این طرح اجرا شد، با کمکهای بیش از ۴۰۰ میلیون تومان جمع آوری شد و ۵۲ زندانی جرائم غیرعمد از زندان آزاد شدند در همین راستا روز گذشته و در جلسه کمیسیون فرهنگی شورای شهر مشهد از فعالان این پویش در محلات مختلف قدردانی و فصل دوم پویش «مشهدمهربان» با هدف کمک به کودکان بازمانده از تحصیل به صورت رسمی آغاز شد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به لزوم کار اجتماعی در شهر برای حل و فصل این مسائل گفت: اگر امروز امام رضا (ع) زنده و در میان ما بودند، بی گمان پس از درس و بحث کار اجتماعی میکردند و وقتی از عمر خودشان را صرف مسائل اجتماعی مثل محرومیت زدایی میکردند و شک نکنید که دعای ایشان بدرقه راه شماست.
خود امام رضا (ع) معین الضعفا و کمک حال ضعیفان است و این صفت ایشان در همسایگانشان تجلی مییابد و کشش اولیه برای انجام این کار از طرف امام هشتم (ع) بوده که در شما تجلی پیدا کرده است.
حجت الاسلام حسن منصوریان با تأکید بر اینکه مسائل اجتماعی در شهر مشهد فراوان است افزود: روزانه مسائل زیادی در حوزه کودکان در مشهد رخ میدهد، اعتیاد در شهر کمرشکن است و معتادان متجاهر به ویژه در سنین پایین و بانوان زیاد دیده میشوند و فضاهای سبزی که برای آرامش مردم میسازیم، به پاتوق معتادان تبدیل میشوند.
خانواده آن چنان که باید مستحکم نیست و میانگین سن متأهلی به ۸ سال و ۲ ماه رسیده و این درحالی است که مشهد شهری مذهبی است و حرم مطهر امام رضا (ع) را داریم که منبع آرامش و تخلیه برخی از بارهای روانی است و اصلا نباید خشونت و آمار طلاق در شهر زیاد باشد.
وی ادامه داد: رویکرد سازمان فرهنگی و شورای اجتماعی محلات در گام بعدی باید حل مسئله باشد و همه با هم متحد شویم تا یکی از مسائل مهم اجتماعی شهر را حل و فصل کنیم. مثلا شهر مشهد طبق برآوردها هزارو ۵۰۰ گرسنه دارد و ۲ هزارو ۵۰۰ خیریه؛ اگر هر خیریه یک نفر را پوشش دهد، این مسئله در شهر تمام میشود و با مشارکت محلات میتوانیم این ظرفیت را پای کار بیاوریم.
در شهر بیش از ۱۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل داریم، سرانه هرنفر حدود ۳ میلیون تومان است که میتوانیم بخشی از آن را با کمک مردم پرداخت کنیم و بعد با افتخار بگوییم که شهری بدون کودکِ بازمانده از تحصیل داریم.
منصوریان یکی از مهمترین اولویتهای شورای ششم را مسائل اجتماعی دانست و تأکید کرد: اولویت نگاه این دوره از شورا به مسائل اجتماعی است. ما باید به یک اولویت برسیم و یکی از مسائل مهم اجتماعی شهر را حل کنیم.
به عنوان نمونه اگر مسئله اعتیاد در شهر مشهد حل شود، دیگر شاهد پدیده طلاق و زنان و کودکان بدسرپرست نخواهیم بود.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد هم با بیان اینکه تشکیل قرارگاه اجتماعی اولویت اول کمیسیون فرهنگی شوراست گفت: راه حل برون رفت از مشکلات و مسائل فعلی قرارگاه اجتماعی است که باید تشکیل شود و خواهش من از سازمان فرهنگی این است که هرچه سریعتر برای تشکیل این قرارگاه اقدام کند.
مهدی ناصحی ادامه داد: رویکرد قرارگاه اجتماعی شهرداری به کارگیری مشارکتهای مردمی و سامان دادن به آن هاست تا هرچه سریعتر این مسائل اجتماعی مشهد حل و فصل شود.
معاون اجتماعی سازمان فرهنگی شهرداری مشهد نیز در ادامه با اشاره به لزوم ترویج اخلاق اجتماعی در شهر و استمرار آن در آینده گفت: پویش مشهد مهربان با هدف ترویج اخلاق اجتماعی در مشهد از طریق آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد در ماه رمضان آغاز شد و تا دهه کرامت ادامه داشت و سازمان فرهنگی و شوراهای اجتماعی محلات از همه ظرفیتهای شهری و محلی برای این کار کمک گرفتند؛ از برگزاری جلسات توجیهی با خیران محله توسط شورای محله گرفته تا استفاده از ظرفیت تبلیغات محیطی شهری.
مهدی ابراهیمی افزود: رویکرد شورای اجتماعی محلات در این پویش تعدد مشارکت بود که آمارها نشان میدهد بیش از ۱۰ هزار نفر از مردم مشهد در این طرح مشارکت داشتند و حدود ۴۰۰ میلیون تومان توسط آنها به پویش کمک شد که با این کمکها ۵۲ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد از زندان آزاد شدند.
نکته جالب اینجاست که کمکهای مردمی در مناطق محروم و حاشیه شهر از نظر تعداد تراکنش بیشتر از دیگر نقاط شهر بود.
وی از اجرای گام دوم پویش مشهد مهربان خبر داد و تصریح کرد: در فصل دوم پویش مشهد مهربان قرار است همین مشارکتهای اجتماعی را برای کودکان بازمانده از تحصیل داشته باشیم و از ظرفیت شوراهای اجتماعی محلات و خیران این بار در این زمینه استفاده کنیم.